E-pismo
---------------------
Kako postati najbolje plačana direktorica gospodinjstva
---------------------
Moj čas - moj denar
---------------------
Moji plesni koraki
---------------------
BREZPLAČNA e-delavnica
---------------------
Iz dnevnika direktorice gospodinjstva
---------------------

Moji plesni koraki


Ples s časom in organizacijo življenja v gospodinjstvu je lahko prijeten, poln usklajenih gibov in korakov, lahko pa se tudi spotaknemo ob kakšnem obratu, pohodimo soplesalca ali on nas.

Da se slednje ne bi prepogosto dogajalo, je stran Plesni koraki namenjena vašim zgodbam in izkušnjam. Zato je ta stran popolnoma vaša.

Plamen sveče, s katerim prižgemo drugo svečo zaradi tega ne bo nič manj svetlo gorel – zato povejte svojo zgodbo. Dobro ali slabo. Dolgo ali kratko. Iz vsake se lahko kaj naučimo. Podarite drugim direktoricam gospodinjstva svoj žarek svetlobe:

info@direktorica-gospodinjstva.com
vrtnica

vrtnica
Imam dve hčerki, Lucija je stara 11 let, Alja pa 8. Obe sta, kljub svojim rosnim letom že "glavni nadzornici". Kako je do tega prišlo? Odločila se se, da ne bom več vsega delala sama in potem tečna in utrujena sikala na domače.Starejša hči zelo rada igra z vodo (karkoli je z vodo v zvezi), mlajša pa uživa v zlaganju (česarkoli, tudi špagetov). Preštela sem prostore v hiši in ugotovila, da bi si lahko skrb za urejanje teh prostorov naša mala družina lepo razdelila. Za nekatere, večje, bi skrbela po dva skupaj, za nekatere (manjše, manj zahtevne) pa en sam. In glede na to, kaj imata moji hčerki radi, sem jima nekega lepega dne predlagala tole: "A bi vama bilo všeč, da bi postali nadzornici?" Jasno, da sta rekli JA! In zdaj je Luci glavna nadzornica za kopalnico, Alja pa za vežo. Enkrat tedensko počistimo skupaj, njuno dnevno delo pa je, da skrbita za vzdrževanje reda v teh dveh prostorih. Vse krasno, samo na nekaj sem pozabila: naslednji dan po imenovanju glavne nadzornice za vežo je Alja besno pridrvela za atijem, ki se je ravno vrnil domov in se sproščeno usedel na kavč v dnevni sobi: "Kako pa ti puščaš čevlje!!!??? A se tako pušča čevlje???" Težava je bila v tem, da sem pozabila definirati "pospravljene čevlje". Alja je namreč trdno odločena, da so edino po vojaško natančno vzporedno odloženi čevlji "pospravljeni čevlji". In ker je ati svoje čevlje odložil pod klop v topem kotu, je bila Aljina reakcija zelo burna. Zadevo smo rešili tako, da smo se pogovorili o različnih še sprejemljivih načinih vzdrževanja reda v veži in zdaj je mir.
Bojca, Zaplana

vrtnica
Večerna kava je zame obvezen del dneva. Ko se dan umiri, se ne glede na to, ali sem naredila že vse kar sem se namenila ali ne, za četrt ure usedem v svoj naslanjač in spijem zasluženo kavo.
Breda, Maribor

vrtnica
Okrog kuhanja. Meni zelo odgovarja, da kadar lahko, skuham večje količine hrane, ki jih potem po porcijah shranim v zamrzovalnik in mi tako med tednom sploh ni treba kuhati. Samo odtalim in pogrejem.
Tanja, Ljubljana

vrtnica
… Poglejmo resnici v oči – ženske si same nalagamo dodatna dela in jih velikokrat po nepotrebnem podaljšujemo.
Primer: obešanje perila na nosilec.
Rešitev 1: perilo enostavno obesimo preko plastičnih vrvi na nosilcu. Čas: 2 minuti.
Rešitev 2: večje kose perila predhodno stresemo in tako poenostavimo likanje; pri obešanju perilo sproti že sortiramo, torej nogavice skupaj, hlačke skupaj; če je le mogoče (ne pride v poštev pri beli žehti), smo pozorni še na barvne odtenke, obešamo od svetle proti temni barvi; oblačilo pritrdimo s kljukico. Kaj pa pomivanje posode? Najbolj vestne gospodinje operejo posodo, preden jo zložijo v stroj. Operejo, ne splahnejo. In seveda še na veliko sortirajo. …
Odlomek iz kolumne Keks v mestu (Dobro jutro, 18.6.2005), avtorica: Katja Janko Puh

vrtnica
Z nakupovanjem v spletni trgovini najboljšega soseda prihranim mesečno najmanj pet ur svojega časa. Izognem se vožnji do trgovine (četudi bi se tam ustavila mimogrede), stanju v vrsti pred blagajno, številnemu prelaganju izdelkov (v voziček, iz vozička na blagajni, pa spet v vrečke in nazadnje v avto), pa še kakšna korist bi se našla.
Vaša Nataša

 

Vonj po vrtnici vedno ostane na roki,
ki jo podarja.

(Heda Bejar)